keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Mistä saisi lisää tunteja vuorokauteen?

Nyt on kuvia, perttana :)

Ollaan otettu joulukorttiin kuva (ei ole tuossa), ollaan käyty vauvauinnissa, kerimässä lampaita(kuvaa en viittiny laittaa), oltu kotona ja hengattu vaan :) kuvatodisteita seuraavana. Vieläkään ei olla saatu kuvaa veden alta, se on tosi vaikee saada. Joko oot liian hidas tai liian nopee. Viime kerralla M ja äiti oli mukana, niin saatiin video otettua mut ne saanu sitä ladattua.



(jouluinen Sisu)



(vesipedot vauvauinnissa)

(sormi suussa, kuten aina)


(mummo katsoo vierestä, osaako se isi)



(...siis otat täältä alta kiinni, peukalot kohti kattoa...)


(mmm...hyvää riisikakkua)



(siis tällasta, tää on hyvää, kato...)



(uimassa, täti ekaa kertaa mukana)


monttu auki molemmilla :D



Jopas nyt jotakin, tuntuu ettei aika riitä mihinkään tai haluaa vaan keskittyä olennaiseen, eli neulomiseen :)

Joo-o, kaikenlaista. Kaikkee ollaan tehty, juhlittu myös pienen ison tytön syntymäpäiviä, komiat 10 vuotta :)
Käytiin eilen tokossa Seran kans, meillä oli 3 viikkoo väliä kun Sisu oli kipee tai minä tai ei huvittanu. Mut hyvinhän se meni, Sera oli ihan ässä :D tietenkin.

Joulu tulla jolkottaa ja minä vikisen perässä, mulla on hankittuna 2 lahjaa, SIIS 2 lahjaa... En tiiä miten tää on mahdollista, alkaa tulla ressi :/ aattelin huomenna käydä hakemassa osan ja varmaan ens viikolla osan. Yhtään ei huvita viikonloppuna lähtee noihin kauppoihin, käyn mieluummin vaik työpäivän aikana niin ei oo kauheesti porukkaa liikkeellä.

Tänään oon vapaalla ja en tee "mitään". Siivoon ja pesen pyykkiä, yritän saada P:n sukat valmiiks jouluks, toivossa on hyvä elää! Sahramipullataikina nousee pikku hiljaa, kyllä se tästä.

Minä menen nyt laittaa pyykkiä ja vaivaamaan pullataikinaa, kiitos ja hei!

ps. tytöt töissä opetti mua tekee neljällä letin, en oo osannu aikasemmin, tänään tulee sahramipullapitko ;)

tiistai 22. marraskuuta 2011

Helou helou!

Voihan video, oli ihan älyttömän kivaa käydä ratsastamassa :) toivottavasti pian uudestaan, ehkä ens viikolla. Huomas kyllä, ettei kroppa oo samassa kunnossa ku vuos sitten, varsinkin keskikroppa, mut kyllä se siitä. Valitettavasti ei oo kuvia :(

Lauantaina mentiin viel mökille yöks, olin niiiin poikki. Eka hirvee kiire töissä, siitä suoraan ratsastamaan ja äkkiä kotiin ja mökille. Käytiin saunassa ja oli

n ihan valmista tyttöö nukkumaan.


Sunnuntaina herättiin mökillä -10 asteeseen, ei muuten mitään mutta eipä oltu osattu varautua sellaseen. Eli ei itellä eikä Sisulla kunnon vaatteita :( lähet
tiin kuitenkin aamusta vauvauintiin, jee :)



reipas poika uimassa sunnuntaina



Sisu sukelti ekaa kertaa sunnuntaina, tehtiin nk. kannusukellus :) siitä löytyy kuvasarja mutten osaa "blurrata" sen uimaopettajan kasvoja pois, niin en viitti laittaa sitä.


Kävin sunnuntaina vielä hoitamassa Liinua, se on kyllä niin kiltti :) ens sunnuntaina sitten hoitamaan Liinu ja Ukko aamusta. Ruokin ne aamulla ja sitten vien ne laitumelle. Tän kaiken pitää tapahtua ennen vauvauintia eli aamuvirkkuna taas liikenteessä.

Tulevana lauantaina vietetään P:n 10-vuotissynttäreitä, jonkun pitäis jaksaa siivota täällä ja leipoo. Kukahan se olis?

Oon kipee niin ei oikeen jaksais :( Sisulla alko sunnuntaina nuha ja yskä, enää on jäljellä yskä. Mulla oli sunnuntaina kurkku kipee ja eilen oli kuumetta, buranan voimilla mennään :)

Ihana tiistai ja vapaa päivä :) kauheesti ois ideoita neulomiseen mutta ei aikaa, eikä energiaa. Tänään on ollu selkee päivä ja se on piristäny mieltä. Jopa luntakin on maassa. Aamulla heräsin kun kuulin naapurin tyttöjen hihkuvan pihalla, arvasin että lunta on satanu lisää :) ne laski innoissaan mäkee.
kuva otettu tänään :)


Sisu on kasvanu kauheesti, tänään laitoin 62-koon vaatteet pois ja 68-koot tilalle. Sisu on nykyään kova juttelemaan ja aina iloinen :) en muista onko Sisulla ollu koskaan "huonoa" päivää, joskus saattaa olla vaan huono hetki. Ihana ihana ihana... <3


maanantai 14. marraskuuta 2011

Onks tää joku kaamee kaamos?




Nyt on ollu aika väsynyttä settiä, tuntuu ettei oikeen jaksais... varmaan johtuu tosta kaikesta pimeydestä, tulis jo lunta :)
Lauantaina käytiin kummipojan synttäreillä ja siellä Sisu tapasi tulevan morsiamensa, Pepin.
Peppi on 4kk :) yhessä ne viuhto käsillään viltillä, sulosen näkösiä. Peppi jokelteli paljon enemmän kuin Sisu. Sisun jokellukset jäi kun tuli muuta opittavaa mutta nyt on alkanu taas pieniä orastavia merkkejä olla :)





(sunnuntain vauvauinnista)


Sunnuntaina mentiin taas aamusta vauvauintiin ja tällä kertaa harjoiteltiin "kannusukellusta" (onkohan se kannusukellus?) Kaadetaan kannulla vettä lapsen päälle :) Hienosti Sisu jaksoi mutta loppua kohti alkoi tulla väsymys :( lähettiin sitten vähän aikasemmin (5min), ettei tartu kitinät muihin. Ens sunnuntaina uudestaan :)


Vauvauinnin jälkeen jatkettiin matkaa mökille syömään isien kanssa, eli K ja M. Mummo jäi hoitamaan Sisua kun lähdin P:n kanssa mäen päälle hoitamaan hevosia. Voi että oli taas mukavaa. Nuuhkutella hevosta ja rapsuttaa turpaa, sitä unohtaa kaiken muun ja nollautuu täysin :) suosittelen lämpimästi! Tarkoitus olisi mennä ensi sunnuntainakin hoitamaan hevosia, odotan sitä jo kovasti.

Seran kanssa pitäisi jaksaa tokoilla, nyt on tuntunu niin puutuneelta ja nuutuneelta ettei oo oikein jaksanu. Huomenna taas reenit, jee :) mitäköhän uutt

a huomenna...jospas sitä taas ryhdistäytyis ja menis nyt, N-Y-T reenaamaan.

Kävin tänään ostaa liput Club for Fiven keikalle, työkaveri huomas mainoksen ja mähän olin innolla lähdössä mukaan :)

(isin "kainalossa" on hyvä olla)


Mikä auttaa kaamosmasennukseen? Toivon, että hevostelu :D

ps. Lauantaina töiden jälkeen työkaverin kans ratsastamaan pitkästäpitkästä aikaa. En oo käyny hevosen selässä plussauksen jälkeen, jaiks :/ wish me luck!

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tässä on ollu vähän kaikenlaista...

(Sisu melkein 5kk)



Noh, mistä mä alottaisin?

Seran kans käytiin viime viikolla torstaitreeneissä ja hyvin meni, oli kiva saada vinkkejä vähän kokeneemmilta :)

Viikonloppuna Sisun täti (ainoa ja paras :D) tuli käymään, Sisu kehitti pikalenssun mökillä ja sen sai myös muut huomata, että nyt ei ole hyvä olla. Sisu alkoi huutamaan neljältä aamulla ja M:n kans oltiin ihan ihmeissämme, mikäs sillä nyt on. Laitoin sen kasin aikaan ulos nukkuu ja nukuttuaan kolmen tunnin unet, Sisu heräs silmä punasena ja nenä valuvana :( otettiin se mukaan keräämään karpaloita, unet maittoi Manducassa mutta het jos liike pysähtyi, alkoi ähinä. Pari päivää se lenssu kesti, lauantai-sunnuntai välisenä yönä se alkoi ja tiistaina oli jo ohi. Tiistaina harmistuksena oli kova kakka :( jota M hienosti esitteli, kuten kotiäitien kuuluu :D

Seran kans oltiin tiistaina tokoilemassa ja saatiin papukaijamerkki onnistuneesta kosketuskeppiharjoituksesta, hyvä me!

Keskiviikkona menin illalla töihin pariks tunniks, oli ihana olla päivällä Sisun kans kotona. Leivoin pullaa pitkästä aikaa ja opettelin tekee rähmäsilmäpullia :)

Jotenkin todella väsyttävä viikko, ei oo jaksanu mitään ylimäärästä. Okei, ehkä vähän neuloo :)
Sain eilen yhen pipon valmiiks mut en oo kuvannu sitä...

Haluaisin opetella tekee joulupalloja, niinku tällasia... ois aikasta kivoja!

Hirveä neulomisvimma päällä mut en tiiä mitä tekisin, tai tiiän mut en välttämättä haluais tehä niitä :D haluaisin alottaa jotain kivaa ja erikoista...
Se Sisulle alottama haalari, Novitan Polku-langasta, mietin et jos tekisin vaan villapaidan. Talveks on jo 2 hihatonta haalaria, nii eiks kolmas ois jo vähän liikaa?
Nyt kun vaan osais soveltaa jotain ohjetta sille langalle...

Perjantaina lähettiin mökille, oli ihana olla omalla porukalla :) lauantai meni siellä säätäessä ja laittaessa ruokaa...

Tänään aamulla käytiin ekaa kertaa vauvauinnissa, vähän jänskätti. Sisu kun yleensä menee nukkuu aamulla jo kasilta ja vauvauinti alkaa klo 8. Se just nukahti autoon kun saavuttiin Rantasipin pihaan. Yllättävän hyvin se jakso, mutta en tiiä oliko se kuinka innoissaan siitä vedestä. Ehkä ennemminkin ihmeissään. Kyllä se puol tuntia on just sopiva aika noille pikkuisille. Sisu kävi siellä ekaa kertaa saunassa(ruususaunassa) ja imetin siellä, oli kyllä aika hassua mutta ei se kato aikaa eikä paikkaa. Kyllä joku toinenkin äiti siel alko imettää, en ollu ainoa outo :D
Katotaan ens sunnuntaina kuinka siellä sujuu, jos joskus päästäis sukeltelee :)

Oon touhunnu tänään kotona ja on ollu erittäin mukavaa, monta viikonloppua menny mökillä niin nyt sai olla rauhassa kotona. Tehtiin P:n kanssa Daim-kakku ja Amerikkalaista juustokakkua... Daim-kakkua jo maisteltiin mutta jenkki on saanu viel odottaa :)
Taidan viedä osan töihin niin ei oo mun reisissä :D

Sisu huutelee lattialta, että nyt ois aika siirtyä viihdyttää sitä...heipsunkeipsun!

torstai 27. lokakuuta 2011

Arvonta!

Tulin vain nopeasti ilmoittamaan arvonnasta, josta voi voittaa vaikka Molo Kidsin haalari



Arvontaan pääsee tästä!

Arpaonnea :)

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Hohhoijakkaa..

Mistä mä aloittaisin...

Eilen oli neuvola ja kaikki siellä kunnossa, poika sai kehuja taidoistaan ja ihosta (thank god, koska äiskän iho onkin toinen juttu). Saatiin sit 5kk-rokotteet ja rotat naamariin. Eilinen oli ok, ei illalla vielä ollu kuumetta. Käytiin miehen kaverin mökilläkin.
Noh, sitten se yö, ei mitään kummosempaa. Sisu känis vähän väliä ja rauhottu kun syötin tai laitoin tutin, mutta kun se huuteli vähän väliä. Mä en oo tottunu sellaseen. Unet meni vähän huonommin mut aamulla se riemu ratkes. Sisu huuti pallo punasena, eikä suostunu syömään. Annettiin Panadolia, syötin pojan ja laitoin ulos nukkumaan. En ees tiiä saako ulkona nukuttaa jos on kipee?? Mut jos lapsi nukkuu sisällä vaan lyhkäsiä pätkiä, nii eiks se oo parempi et jos on kipeenä, nii nukkus pidempiä pätkiä???




(kuvituksena käytetty random-kuvia. Tämä on ekalta Manduca-reissulta)

Olin päivän töissä, hain yhdet fb:n kirpparin kautta ostetut housut (shh! ei kerrota kellekään, että mä sorruin, taas :)) mut hei, uudet käyttämättömät mussukat 12 eurolla :)
täytyy muistaa kuvata ne...
Ajoin talla pohjassa kotiin kipeän Sisu-miehen luokse, tietenkin se nukku viel ja M paistoi meille muikkuja (oon allerginen kalalle) mut mä tykkään muikuista, eikä niistä aina tuu reaktioo...
Sisu heräs ja söi 2 kertaa, otti Panadolia ja nyt vetää unta kuulaan! Ei me kauaa ehditty näkee mut parempi, että nukkuu kuumeen pois...

Ai niin, M sano, että se heräs vasta 2 aikaan, meni siis nukkuu 8 ja oli hereillä känisten koko ajan. Mies oli syöttäny sitä ja antanu Panadolia ja pistäny nukkumaan, heräs sillon kun mä olin jo kotona, eli joskus puoli 7 aikaan. Rankkaa toi sairastelu :( katotaan, miten toi yö menee. Meen huomenna vasta yhteen töihin, että samapa se.




(posti toi fb:n kirppikseltä hommatut Tutan retroleijona-bodyn ja
-puolipotkarit, mies nauroi niille ja asetteli ne meidän päähän.
hauskaa riitti siis :D)


Ai nii, siskolla oli synttärit tän kuun alussa ja vasta nyt viikonloppuna nähdään. Käytiin äitini kanssa ostamassa sellainen Thomas Sabo-koru siskolle ja voi, että niitä ihania charmeja. Niitä oli niin paljon ja ne kimalti jajajajaja :D *huokaus* määkin haluun...

Sitten, herkimmät lukijat, älkää lukeko, tulee kakka-asiaa!
Sisulla on kiinteiden aloitusten jälkeen ollut masu vähän hitaalla. Terkka sano, että se tasaantuu kyllä. Sisu oli tehny kakan viimeks lauantaina...vai perjantaina..., anyway, parina päivänä tullu pieniä kakkalänttejä, niin tänään oli rusahtanu. M sano, että ihmetteli mitä sillä on kädessä kun oli nostanu Sisua imetystyynyn päältä. No, kakkaahan se. Sitä oli kuulemma ollu joka paikassa, M:n paidalla, imetystyynyllä, Sisulla niskaan asti :D voin vaan kuvitella tilanteen ja M on yökkiny kun se on aika herkkis...



Kuva viime sunnuntain pupu/karpalometsältä. Isäni ja M oli pupumetsällä
kun naisväki + Sisu keräsi karpaloita. Mukana äitini, M:n tytär P ja Sisu
sekä tietenkin Sera :)



Siinä päivän kuulumisia, kovinkin jännittäviä :)

Kysymyksiä, miten saan linkit toimiviksi? Aktiivisiksi?

tiistai 25. lokakuuta 2011

Käsityöt



Eilen valmistui tämä pipo :)
Ohje Dropsin sivuilta, lankana Dropsin Lima
Molempia värejä vajaat kerät :)
Tehty 6/9kk-ohjeella



Nämäkin tehty raskausaikana, taisin tehdä aika isoa kokoa, jotta menis talvella :)
Ohje jostain vanhasta Modasta ja lanka on Sandnesin jotain (sisko muistaa :D)




Nämä tein jo raskausaikana, koko taitaa olla 68 mut laittaa henkselit ristiin,
niin menee jo nyt :)
Ohje otettu Dropsin sivuilta ja lankana toimii Dropsin BabyMerino.
Meniköhän näihin 2-3 kerää...(note to myself: laita tiedot aina ylös!)




Sisun ja minun ensimmäinen villapaita :)
Ohje löytyy Moda-lehdestä, en muista nroa (ei ainakaan viimeisin)
Lankana Teeteen Primavera ja tais kulua n. 3 kerää
Oon todella ylpee tästä :)


Olisin laittanu linkit Dropsin sivuille, mutta ne on under maintenance :)

Tekeillä on tälllä hetkellä Sisulle haalari talveksi, Novitan Polku-langasta.
Ohje löytyy Novitan Syksy2011-lehdestä :)
Myös mummolle pitäisi kutoa villasukat, tuntuu ettei vaan jaksais vääntää tylsiä villasukkia :D
Menin sitten ostamaan Novitan uuden villasukka-lehden, siitä löyty heti pari ohjetta joita haluaisin kokeilla.
Täytyykin tänään ostaa Novitan 7-veikkaa kun käy kaupassa.

Joko teillä puikot heiluu?

maanantai 24. lokakuuta 2011

Meistä

Minulla on poika,
poikani syntyi 28.5., melkein kuukauden etuajassa.
Hän oli syntyessään pieni, 2690gr ja 46,5cm...
Kaikki on sujunut loistavasti, ei ole ollut mahavaivoja tms. Pojalla on miehen ja minun unen lahjat :) hän on ihana ja nauravainen poika, joka jaksaa aina hymyillä...
No okeiokei, on joskus huonoja hetkiä kun hymy ei meinaa irrota mutta se hetki on yleensä kun on nälkä, väsyttää tai oma käsi ei osaa sihdata tavaroita suuhun :)
Rakastan häntä enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa.
Aloitamme vauvauinnin parin viikon päästä.
Poikani nimi on Sisu.
(kuvassa hän on vielä sairaalassa, hän on yhden päivän ikäinen.)

onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj40Vt2VHYM_jMD6mxZcLyXLe5DMSvMFb3sAfSO3sXa5Cy6mNedctu4quApKLa72de1eNwD9fwvNPUBsFAL9tI94EAXfI2io0XlOF8YojY7lT2-XXOykzzSXLF7VsVlceCKgw2yBV-0IFc/s1600/2011+460.JPG">





Minulla on koira, 5-vuotias narttukoira.
Hän on hyväksynyt uuden tulokkaan erittäin hyvin.
Poikani syntymän jälkeen sain pontta aloittaa tokoharratustuksen koirani kanssa.
Tokoharrastus on meille yhteistä, spessua aikaa.
Koirani oli silmäteräni ennen poikani syntymää.
Koirani rakastaa kesää, lämpöä, ruokaa ja unta.
Hänellä on huumorintajua.
Koirani hurmaa kaikki, jotka tapaavat hänet.
Hän on todella todella kiltti.
Hänet on ollut helppo kouluttaa.
Hän on ensimmäinen koirani ja rakkain.
Koirani nimi on Sera.
(kuvassa hän nauttii kesäauringosta vanhempieni mökillä)


Minä olen syntynyt 24 vuotta sitten.
Olen muuttunut paljon viimeisen viiden vuoden aikana.
Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, isomman kaupungin vierestä.
Asun nyt siellä isommassa kaupungissa, mieheni, poikani ja koirieni kanssa.
Iso-siskoni on paras ystäväni.
Minun kanssa on helppo tulla toimeen.
Olen asiakaspalvelutyössä.
Olen palannut kuukausi sitten töihin äitiyslomalta.
Mieheni viettää vanhempainvapaata.
Tykkään blogeista ja rakastan neuloa. Pidän erityisesti neulekaavioista.
Minun nimeni on Siiri.
(kuva on otettu babyshower-kutsuilta, viikko eteenpäin ja Sisu syntyi.)





ps. en osaa käyttää bloggeria kunnolla.

Tästä se lähtee!

Moi!

Nyt se sitten alkaa, tällanen blogiin kirjoittelu.
Katsotaan löytyykö ihmisiä ketä kiinnostaa lukea meidän elämästä :)

Olen 24-vuotias äiti, poikani on 5kk, minulla on myös mies, miehellä 10-vuotias tyttö.
Meillä on 2 koiraa, Sera ja Rekku.

Kirjoitan meidän elämästä, ennemminkin poikaani ja koiraani liittyvistä asioista sekä käsitöistäni.